Draaischijf voor autos

Fotoproto is leverancier van draaischijven voor auto’s. Naast het feit dat we leverancier zijn, zijn we ook ontwikkelaar en fabrikant van deze draaischijven. Met onze draaischijven die hoofdzakelijk voor auto’s, maar ook voor motorfietsen en meubels, gebruikt worden, kunnen eenvoudig 360 graden foto’s gemaakt worden. Deze foto’s vind je de laatste tijd steeds meer op allerhande occasion platformen en websites. De reden hiervoor is tweeledig want het bespaart tijd en zorgt voor betere foto’s.

Snelheid van een draaischijf

Natuurlijk is het mooi dat foto’s maken sneller kan maar hoe lang duurt het fotograferen van een auto? Deze vraag kunnen we niet eenduidig beantwoorden. Het ligt er namelijk aan welke setup je gebruikt. Zo hebben we een draaischijf met een elektromotor met toerenregelaar. Als je deze draaischijf (5meter voor auto’s) één rondje zou laten draaien dan ben je circa 3 minuten onderweg. Met verschillende software pakketten volstaat het dat je van de rotatie een filmpje maakt. Dit kun je bijvoorbeeld met Spincar en met Autosoft doen, maar uiteraard ook met andere (auto) software systemen. Als je deze manier van fotograferen gebruikt ben je dus in 3 minuten klaar.

Voor het geval dat je hoogwaardigere foto’s wenst kun je voor een andere optie gaan. Namelijk de optie waarbij de foto elektronica in de draaischijf is geïntegreerd. Hierbij vindt de volledig aansturing van de draaischijf en de fotocamera plaats in de computer van de draaischijf. Deze optie wordt gebruikt voor hoogwaardige en vrijstaande foto’s waarbij het eventueel ook mogelijk is om 3d foto’s te maken. Voor de gemiddelde occasion dealer is deze optie meestal een “overkill” en doordat de tijd van 1 rotatie oploopt tot circa 8 a 10 minuten (afhankelijk van de instellingen) kiezen de meeste dealers voor optie één. Uiteraard kun je met optie twee ook gebruik maken van de software systemen van optie één maar de fotoelektronica is relatief kostbaar.

Wat kost een draaischijf voor auto’s?
Ook deze vraag kunnen we niet eenvoudig beantwoorden. Dit hangt namelijk volledig af van de wensen van de gebruiker. Ons doel is om draaischijven voor auto’s toegankelijker te maken dus zal onze prijs altijd concurrerend zijn. Je kunt bij ons kant en klare auto draaischijven kopen van 14000 tot 85000 euro voor een complete studio.

FotoProto en het milieu

Net als de meeste moderne bedrijven hechten wij ook waarde aan het milieu. Dit zie je terug in onze producten. Onze draaischijven, zowel voor auto’s als voor andere attributen, onderscheidt zich op een drietal manieren op het gebied van milieu.

  1. Poedercoating, het gedeelte van onze draaischijven wat niet in zicht komt wordt voorzien van zogenaamde restpoedercoating. Deze poeders behoren tot de afvalstroom van een poedercoat bedrijf omdat de kleuren hiervan gemengd zijn. Doordat het bij ons puur gaat om het conserveren van de draaischijf kunnen wij deze restpoeder prima gebruiken. De kwaliteit is immers hetzelfde alleen de kleuren zijn altijd anders en meestal gemengd.
  2. Laag vermogen motor met een hoog koppel. Onze aandrijving neemt slechts 350 watt bij volledig belasting. Je hebt dus geen krachtstroom nodig en je gebruikt heel weinig energie tijdens een rotatie. Zelfs minder dan wanneer je de auto (rijdend) moet verplaatsen om hem te fotograferen.
  3. Transport, alle onderdelen passen namelijk op één euro pallet. Hierdoor worden weinig laadmeters ingenomen tijdens het transport over de hele wereld. Ook worden alle onderdelen lokaal, in (de regio) Hoogeveen, geproduceerd. Zo worden ook transportbewegingen van onze leveranciers naar ons geminimaliseerd.

Zoek je een draaischijf en wil je graag meer informatie? Neem contact met ons op!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here